ÇAVDARUŞAĞI İLKOKULU TARİHÇESİ

Çavdaruşağı  İlkokulu´nun yerini bir köylümüz vermiş.Okulumuzun ön bahçesinde yer alan ahlat armudu okulumuzun canlı tanığı olarak kalmıştır. 800 metre kare alan üzerine kurulmuştur.Sürekli birleştirilmiş sınıf olarak eğitim öğretime devam etmiştir. 3 dersliği 3 öğretmen kadrosu vardır. 1ve2.sınıfı 1 sınıf öğretmeni, 3ve4.sınıfı 1 sınıf öğretmeni girmektedir. 2022 2023 yılında yeni açılan bir anasınıfımız bulunmaktadır. Okulda şu anda bulunan tek kadrolu öğretmendir. 2 tane sınıf öğretmeni boşluğumuz bulunmaktadır. Okulumuz sobayla ısınmaktadır lakin bir typ işçimiz bulunmakta sobayı yakma işini temizliği o ustlenmektedir. 9.00 14.30 olarak tüm gündür okulumuz. Geliş gidişleri yukarı köy Balcıçakırı ilkokulunun öğretmen servisiyle sağlamaktayız. Koy halkımız çok cana yakın ve yardımseverdir. Küçük bir köy okulu gibi dursa da çogu imkana sahibiz ve daha fazlası için çabalıyoruz.